De baby namen van 2020

0
53
baby namen 2020

De trends in baby en kinder namen voor zowel jongens als meisjes is in Januari 2020 niet veel veranderd ten opzichte van het vorige jaar. Hou dit artikel wel in de gaten, ik zal deze updaten als er meer bekend is.

Populairste naam voor een meisje in 2020

In januari was de populairste meisjesnaam Lieke. Deze stond vorig jaar nog op nummer twee en heeft stuivertje gewisseld met de naam Emma. Tess staat net als vorig jaar op nummer drie. Wat opvalt is dat naast dat de top 10 van vorig jaar onverminderd populair blijft is dat het allemaal relatief korte namen zijn. Andere namen die ook in januari in de top 10 staan zijn Lotte, Saar, Julia, Roos en Zoë.

De baby namen voor jongens

Ook in de namen voor jongens is er weinig veranderd. Daan staat in januari nog steeds op nummer één, net als vorig jaar. Opvallend is dat Bram is in de maand januari van de vierde naar de tweede plaats gegaan. Ook in 2020 staan de namen Sem, Noud, Levi, Lars, Siem en Finn nog steeds in de top 10. Net als bij de meisjes namen is de trend bij de jongens niet anders qua lengte.

Opvallende namen die we niet meer in de top 10 zien

2020 is een mooi jaartal om te vergelijken met 20 jaar terug. Stond in 2000 de naam Sanne nog op nummer 1, vorig jaar is deze afgezakt naar 75ste plaats. Anouk is van nummer 6 naar nummer 109 gegaan.

Maar er waren ook blijvers. Emma, Lotte en Julia stonden in 2000 ook in de top 10 van meisjesnamen en staan deze in 2020 nog steeds.